Mladí volejbalisti do tretice s prehrou na ME, Rusom nezobrali ani set

01.09.2014 Celý región

Nitra 31. augusta (TASR) - Mladí slovenskí volejbalisti prehrali na majstrovstvách Európy do 20 rokov v Nitre a v Brne aj svoj tretí zápas. S favoritom celého turnaja Ruskom nevyhrali pred 600 divákmi v MŠH na Klokočine ani set a sú stále bez bodu. V pondelok je na ME juniorov voľný deň, v utorok sa od 17:30 stretnú Slováci s Francúzskom.

Slováci stále bez setu

Mladých slovenských volejbalistov prišiel do hľadiska podporiť aj primátor Nitry Jozef Dvonč. Rusi začali zostra a na prvom technickom timeoute viedli 8:3. Hostia výborne podávali a po ese Poletajeva viedli už 10:3. Dominancia Rusov bola obrovská a po bloku skvelého Vlasova viedli 14:5.
Po ďalšom ese Poletajeva a bloku Vlasova narástol náskok súpera už na 12 bodov - 22:10. Rusi vyhrali prvý set 25:11.

V druhom sete viedli Rusi 2:0, ale Firkaľ esom a Ondrovič útokom otočili na 3:2. Ruskí volejbalisti však opäť zapli a po Volkovovom ese vyhrávali 8:3.

Potom sa pekným blokom blysol Porubský a Slováci znížili na 7:11. Tréner Rusov prestriedal takmer celú základnú zostavu, ale aj tak hostia dominovali. Na druhom technickom timeoute viedli 16:9. Potom Mečiar blokom znížil na 13:17 a Slováci sa snažili potrápiť veľkého favorita. Rusi vyhrali druhý set 25:19.

Zranenie Tarabusa

V treťom sete sa za stavu 5:10 zranil kapitán Tarabus, keď pod sieťou zle doskočil a spravil si výron. Rusi dominovali a kráčali za pohodlným víťazstvom. Slováci sa snažili a výbornému publiku ešte ukázali pár pekných momentov, aj keď boli pod obrovským tlakom. Ondrovič blokom znížil na 9:18, ale Rusi sa nezadržateľne blížili za tromi bodmi. Tretí set nakoniec vyhrali 25:14 a celý zápas 3:0.

.
I-skupina:

Slovensko - Rusko 0:3 (-11, -19, -14)

Zápas trval: 76 minút, rozhodovali: Gonzales Tabares (Šp.), Sikanjic (Licht.), 600 divákov.

Zostavy:
SR: Porubský, Gavenda, Firkaľ, Petráš, Ondrovič, Tarabus, libero Jančura (Mečiar, Jurko, Malachovský, Hoďák). Tréner: M. Palgut.
Rusko: Pankov, Poletajev, Ursov, Volkov, Belogorcev, Vlasov, libero Andrejev (Mostov, Ismajlov, Vlasenko, Surmačevskij, Poljanskij). Tréner: S. Šliapnikov

Hlasy po zápase (zdroj: svf.sk):
Miroslav Palgut, tréner SR: "Nemali sme pred zápasom veľké oči, pretože sme sa stretli s najsilnejším súperom na turnaji. Spokohttp://www.teraz.sk/templates/malina/img/button-i.pngjný by som bol, keby sme uhrali v nejakom sete aspoň 20 bodov. Blízko sme k tomu boli v druhom sete, ale bohužiaľ sme útočili neustále do plných a Rusko urobilo za tri sety 14 blokov. Navyše ich podanie bolo pre nás veľmi ťažkým orieškom, urobili iba 10 chýb a dali nám 13 es. Boli sme pod permanentným tlakom a hralo sa ťažko. Mrzí ma zranenie Tarabusa, neviem v akom je to stave, uvidíme po lekárskom vyšetrení. Dúfam, že to nebude vážne a ešte nastúpi."
Martin Jančura, libero SR: "Rusi nás hlavne zo začiatku tlačili na podaní a nevedeli sme si prihrať. Ak sme aj prihrali, tak sme sa ťažko presadzovali proti vysokým blokom. V druhom sete vystriedal ich tréner základnú šestku a bolo to hrateľnejšie, pretože hráči z lavičky nemali také parametre ako tí zo základu a dokázali sme sa presadzovať. Rusi boli lepší a zaslúžene vyhrali. Začali sme na turnaji tromi prehrami, ale myslím si, že sme hrali lepšie ako včera a verím, že naše výkony majú stúpajúcu tendenciu. Po dni voľna nás čakajú Francúzi a hoci máme malé šance, pokúsime sa ešte o postup. Publikum bolo dnes úžasné, čakali sme, že na Rusov príde najviac ľudí a to sa aj potvrdilo. Diváci nás hnali vpred aj keď sme prehrávali o 10 bodov, boli úžasní a chcel by som sa im poďakovať."
Július Firkaľ, smečiar SR: "Proti takému silnému súperovi ako je Rusko sa hrá ťažko, pretože je to úplne iná úroveň, na akú sme zvyknutí. Majú vysoký blok, dobrý servis, dobrú obranu v poli, v podstate nemajú žiadnu slabinu. Snažili sme sa o čo najlepší výsledok, ale bolo to ťažké. S Rusmi sme hrali aj v príprave, ale je to iné ako na majstrovstvách sveta. Som rád, že nás diváci povzbudzovali, veľmi nám tým pomáhali. Máme tri prehry, vedeli sme, že skupina je veľmi ťažká a to sa aj potvrdilo. Teraz si deň oddýchneme a ešte zabojujeme v posledných dvoch zápasoch proti Francúzom a Srbom."

ďalšie výsledky:
I. skupina (Nitra):
Taliansko - Bulharsko 3:2 (-20, 23, -21, 15, 13)
Francúzsko - Srbsko 3:0 (8, 19, 16)

II. skupina (Brno):
Slovinsko - Rumunsko 3:1 (24, 22, -23, 15)
Belgicko - Česko 0:3 (-24, -21, -23)
Turecko - Poľsko 2:3 (-15, 26, 24, -13, -9)
 

Vyberte región